Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Πες μου μια λέξη(και γω θα την πιστέψω)

Η κοπέλα πάνω από την απλώστρα αγνοεί  σίγουρα  όσα δεν γνωρίζω.Βέβαια το πιο σίγουρο είναι ότι αγνοεί κι ολη  μου την ύπαρξη.αλλά αυτό είναι το λιγότερο.Το περισσότερο είναι  ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εγκεφαλικής εμβολής. Ανησυχώ για την υγεία της . Μιλάει στο κινητό τουλάχιστον 2  ώρες. Ο εγκέφαλος της πρέπει να έχει γίνει ήδη κιμάς. Εσύ φυσικά  εχεις φρίξει .




"Έλεος  πια" φωνάζεις  Θα το ανατινάξεις το σύστημα κοπέλα μου ..κλείστο πια το ρημάδι..."Εγώ φυσικά γελάω. Καταλαβαίνω την περίπτωση της. Βέβαια δεν είναι η δίκη μου η περίπτωση,αλλά μπορώ να την ερμηνεύσω. Μπορώ να μπω στο διάδρομο της ,ίσα για ένα μεσημεριάτικο αερομπικ μυαλού.




"Αλήτη.Κάθομαι εδώ και 3 μήνες και σε περιμένω να ρθείς ,και συ με γράφεις.Πότε παραλιακή  μου πας ,και πότε Χατζηγιάννης.Δεν αντέχω πια άλλο ,το καταλαβαίνεις?"


Η φωνή της αντηχεί σε ολόκληρη την παραλία." Μα καλά δεν ντρέπεται ?"με ρωτάς. Η ντροπή είναι ωραίο ρούχο ,άλλα ακατάλληλο  για να ενδυθεί η ερωτική ικεσία.Εσύ φυσικά δεν τα ξέρεις αυτά. Ξέρεις άλλα ,όχι αυτά. Είσαι έξω από το παζάρι του φονιά. Η κοπέλα όμως τα ξέρει από γεννησιμιού της. Εντός της  χιλιάδες  Κομματάκια Μπαρτ συνθλίβονται . Εσύ φυσικά προβληματίζεσαι   για τον τρόπο με τον όποιο οδηγήθηκε στην ερωτική της καταδίκη .Και φυσικά  με ποιο τρόπο την πληρώνει. 

    Την παρακολουθείς πάντως αχόρταγα.                                                                      "Βάζω στοίχημα πως δεν τον ξέρει . Από το Φέισμπούκ τον γνώρισε ,και μας πουλάει τώρα ιστορία.." Αυτό όντως είναι  η περίπτωση μου. Το ερωτικό παραλήρημα..."ο  ερωτευμένος παραληρεί. Αλλά το παραλήρημα του είναι βλακώδες. Υπάρχει βλακωδέστερο πράγμα από έναν ερωτευμένο? Επίσης εκπλήσσεται ακατάπαυστα. Δεν έχει χρόνο να μετασχηματίσει ,να  αντιστρέψει ,να προστατέψει.Γνωρίζει την βλακεία του,αλλά δεν την λογοκρίνει.."


 Η κοπέλα μας βέβαια αλογόκριτη.
.."Και σε είχα πιστέψει ρε κάφρε .Αλλά με πούλησες.Σού είπα δεν με νοιάζει αν δεν έχεις μια και δεν μ`άκουσες.Δουλεύω ρε,τ`ακούς?Γιατί δεν έρχεσαι εδώ? Κάνω 10 κουρέματα την ημέρα ,ένα σκασμό λεφτά βγάζω ,δεν με νοιάζει. Μπορώ να μας ζήσω  και τους δυο μας ,αλλά εσύ μου θέλεις να πηγαίνεις στον Χατζηγιάννη με τις τσούλες..Με ποίαν είσαι τώρα? 

 Εσύ φυσικά δεν πιστεύεις  στα αυτιά σου. Μια ερωτευμένη κομμώτρια στα πρόθυρα της κατάρευσης. Ωραίος ρόλος.                   


"Μα την ακούς? Είναι για δέσιμο ..Γελάς? Σε λίγο δεν θα γελάς καθόλου όταν  θα ανατιναχτεί  το κρανίο της..  Με τόσα  ραδιοκύματα  που έχει απορροφήσει ,είναι ζήτημα λεπτών για να συμβεί το μακελειό..." σ`ακούω να λες ,αλλά εγώ στο βάθος  βλέπω ένα πλοίο  που προσπαθεί να αράξει για να  αποβιβάζει άλλους τρελούς, τουρίστες  κατά προτίμηση,τυλιγμένους με κόκκινα σωσίβια.Σ`αυτήν την παραλία διαλέξανε να πνιγούν.

Χιλιάδες κόκκινα σωσίβια παρατάσσονται μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας .Μάνες παιδιά,αδέλφια,όλοι μαζί,δίνουν ένα ξέφρενο αγώνα  με το νερό. Θα μπορούσε να είναι   ένα ζωντανό ναυάγιο ,σε απευθείας μετάδοση από την κόλαση τους.Αλλά για την  ώρα ,κάποιου άλλου είδους κόλαση ,δίνει  τα ρέστα του. Εγώ τα χω πάρει εδώ και χρόνια.Έκλεισε τα βιβλίο. Δεν μου χρωστάει κανείς τίποτα.


" ..εγώ φταίω  ρε κανένας άλλος ..Που σε εμπιστεύτηκα ..και συ με πρόδωσες.. Αλλά θα γυρίσεις που θα πας...Μόνο εγώ  θα είμαι στη Ζωή  σου..Πάρτο απόφαση..."


 Τελικά σκέφτομαι  πως από όλες τις αποφάσεις  που πρέπει να πάρεις  κανείς στον έρωτα ,η πιο σωστή μου  φαίνεται  αυτή που  δεν σε οδηγεί στο γκρεμό. Αλλά τι έρωτας θα ήταν  αυτός  αν δεν μπορεί να σε γκρεμίσει...Δεν βαριέσαι. Το χεις πει εσύ  άλλωστε καλύτερα .Όλοι οι έρωτες ,έρωτες λέγονται.

Εγω δεν ξέρω τίποτα πια.

30 σχόλια:

Κάλαθο είπε...

Πάρτο απόφαση!

Takis X είπε...

Κάλαθο

Να είσαι σίγουρος..Καλωσηρθες.

Η κοπέλα του χαμένου ναυαγού είπε...

Ζωντανό..

Takis X είπε...

Κοπέλα του χαμένου ναυαγού

Αυτός ηταν ο σκοπός του..

Η κοπέλα του χαμένου ναυαγού είπε...

Δεν είπα ποτε το αντίθετο καλέ μου.Την καλησπερα μου :)

Takis X είπε...

Κοπέλα του χαμένου ναυαγού

Το ξέρω :))))))

ασωτος γιος είπε...

" ..εγώ φταίω ρε κανένας άλλος ..Που σε εμπιστεύτηκα ..και συ με πρόδωσες.. Αλλά θα γυρίσεις που θα πας...Μόνο εγώ θα είμαι στη Ζωή σου..Πάρτο απόφαση..."

Takis X είπε...

Ασωτε

οταν το γραφα σκεφτόμουν "ωχ Ο Ασωτος θα λυσσάξει..Ξέρω σ`αρέσουν αυτά..Καλή επάνοδο.

Prisoned Soul είπε...

Για μένα κανένας έρωτας δεν είναι ίδιος...
Ίσως να καταλήγουν το ίδιο όταν λήγουν αλλά γιατί να λήξουν;
το πιο όμορφο είναι ο έρωτας να γίνεται αγάπη...

Πάντως και μένα μάλλον ο εγκέφαλός μου θα έχει γίνει κιμάς μετά από τις τόσες ώρες που μιλάω...
αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, εμείς δεν μαλώνουμε...! :)

homo anisorropus είπε...

Α!!!!! Τα χω πει κι εγώ αυτά. Μα τι? Όλες τα ίδια λέμε?!!

Ανώνυμος είπε...

όλες τα ίδια λέμε,ενίοτε και χειρότερα ;)

όμως μην την αδικείτε την κοπέλα πνίγεται,δεν το βλέπετε? και ναι ίσως η πιο σωστή απόφαση στον έρωτα να είναι αυτή που δεν σε οδηγεί στον γκρεμό,αλλά ποιός νοιάζεται για το σωστό??

άσε που έχει και ο γκρεμός τη χάρη του...

Ανώνυμος είπε...

Πόσο μ' αρέσει να σε διαβάζω!!

Όσο για την κοπελίτσα.. Πολύ γελάω με τέτοιες περιπτώσεις. Είναι πράγματα άγνωστα για μένα και μου προκαλούν γέλια..

Φιλιά κολασμένε :)

μ είπε...

Υπάρχει βλακωδέστερο πράγμα από έναν ερωτευμένο?

Ααααααχ! ΌΧΙ! Δεν υπάρχει!!!!


(Μπαρτ;;; Κοίτα να δεις σύμπτωση, χρησιμοποίησα το ίδιο όνομα για μια ιστοριούλα :))

Υάδα είπε...

Είναι κάτι σαν το μαγνήτη. Μας τραβάει κι ας ξέρουμε εκ των προτέρων ότι θα γκρεμοτσακιστούμε στη δίνη του. Νομίζω πως αυτός είναι και ο σκοπός του, αν και όλοι τον ακολουθούμε χωρίς εξαιρέσεις βέβαια ;-)

Καλησπέρα

Papillon είπε...

Φτερωτές καλησπέρες!!!

Οι ψυχολόγοι λένε πως καλύτερα να έχουν να βοηθήσουν έναν ψυχασθενή παρά έναν ερωτευμένο!! Ωστόσο, είσαι τυχερός αν έστω και μία φορά στην ζωή σου νιώσεις ερωτευμένος.-

xx

k είπε...

"Η ντροπή είναι ωραίο ρούχο ,άλλα ακατάλληλο για να ενδυθεί η ερωτική ικεσία" με αποστομωσες!

και με την εξαίρετη φράση "όλοι οι έρωτες έρωτες λέγονται" θα συμφωνήσω μαζί σου περί παντελούς άγνοιας και θα σε καληνυχτίσω!!

ασωτος γιος είπε...

εσυ με ξερεις πιο πολυ..που λεει και το ασμα.
α σκεφτηκα μια φραση :
σε λατρευω-φυγε

Statler ή Waldorf είπε...

Επειδη εχω περασει απο κει...αν και με πολυ πιο ηπια σαφως συμπεριφορα...μπορω να αντιληφθω τι νιωθει...! Περα απο αυτο ομως, οταν ξεχνας το καλο σου και βαζεις τον αλλο πανω απο σενα εκει εχουμε προβλημα...

την καλημερα μου,
στατλερ

Μικρές ανάσες είπε...

Πω πω, κουράστηκα να το διαβάζω, πόσο μάλλον να τα ζήσω ξανά όλα αυτά....

Χαρά στο κουράγιο τους!

Takis X είπε...

sweet truth

Αχ μακάρι να ηταν ετσι τα πράγματα.Αλλά δεν είναι.Διότι ολοι οι ανθρωποι ανεξάρτητα για το τι νιώσαμε για αυτούς ,δεν εμπνέουν αγάπη,και συνήθως μετά απο το τέλος του ερωτα τελειώνουν ολα...Ελπίζω εσυ να κάνεις την διαφορά.

Takis X είπε...

Homo

Μα αν δεν συμφωνούσες και συ ..ολες ιδιες είστε..

Κιχλι

Επιτέλους κι ενας ανθρωπος που σκέφτηκε και το θύμα της ιστορίας..Είσαι πονόψυχη τελικά.

Takis X είπε...

Οξύμωροι

Κ αυτή μου Και μενα μ`αρέσει να σ`ακούω..Που είναι η συνέντευξη που είχες υποσχεθεί? :)))))

Takis X είπε...

Μάνο

Οντως δεν υπάρχει ,κι αυτή είναι η τραγωδία του..Οσο για το ονομα Μπάρτ ,μιλάω για τον Ρολάν Μπάρτ φυσικά..

Takis X είπε...

Υάδα

Τι να κάνεις καλό μου.Ολοι πληρώνουμε τις ποινές μας.Μερικοί βέβαια απο μας τις προπληρώνουμε,αλλα αυτό είναι αλλο θέμα.

Takis X είπε...

Ασωτε

Σωστό σε βρίσκω.Σε λατρεύω -φύγε.Αυτό δεν κάνουν ομως οι περισσότεροι ?Μοναξιές!

Takis X είπε...

Σταλτερ

Αλλο η σχέση ,αλλο ο ερωτας.Εχεις δει την Αντλελ Ουγκώ?Εκεί καταλαβαίνεις πόσο εύκολο είναι να κατρακυλήσεις απο το ονειρο στο γκρεμό..Μια μικρή κλωστούλα να κοπεί και βρίσκεσαι αλλού.

Takis X είπε...

Μανταλένα

Ετσι είναι γλυκό μου.Οσα και να πούμε ,οσα και να ξέρουμε ,στο τέλος θα καταλήγουμε στην αγνοια.Διότι η πείρα του αλλου μας κάνει απλώς πιο ανεπίδεκτους.

Takis X είπε...

papillon

Οι ψυχολόγοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται.Ασφαλώς και δεν μπορούν να βοηθήσουν εναν ερωτευμένο ,γιατί η δουλειά τους είναι να κατανοούν και οχι να γιατρεύουν.Αλλά τι ερωτας θα ηταν αν δεν μπορούσε να τρελάνει.Βλέπε Αντέλ Ουγκώ.

Takis X είπε...

Μικρές Ανάσες.

Ε δεν είναι για να τα ζείς πολλές φορές αυτά τα πράγματα...Καμιά φορά είναι παρηγορητικό βέβαια και να τις ακούς αυτές τις ιστορίες.Αλλά εχει σημασία ποιός τις διηγείται.:)

Μικρές ανάσες είπε...

Καμία απολύτως.....