Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Χτύπα εσύ,εγώ σ`ακούω

Ξυπόλυτη ήρθε η Ανάγκη και  με ζήτησε"Με θες μου λέει, με θες?Λέω τι να σε κάνω?Τόσα χρόνια  μου κρυβόσουν .Όταν σε χρειαζόμουν άλλες πλάτες στήριζες .Περνούσες έξω απ`το σπίτι  φορτωμένη με ψώνια  κι επιδειχτικά με αγνοούσες

κι έλεγα δεν μπορεί,τόση χορτάτη πείνα  κανείς στ`αλήθεια δεν αντέχει,κι όλο με καλοπιάσματα  σου έδινα φιλί μήπως με σημαδέψει η δύναμη σου



Κι όπως στον έρωτα που εκλιπαρείς για σημασία έπεφτα στα γόνατα ζητώντας σου ενα γέλιο,αν και γνωρίζοντας απ`την αρχή πώς είναι ξεγραμμένο .Βλέπεις ήξερα από την αρχή  πως η αίτηση μου για περίθαλψη στο κενό μέσα θα βουτούσε.

Αλλά το θέμα μέσα μου βουβά γέμιζε παράπονα,και μαζί μ`αυτά  κι ο κουβάς της λύπης ,αλλά εγώ παρ`όλα αυτά  με φαντάστηκα ζωντανό.
Και συ που τα έβλεπες  όλα αυτά ,αδιάφορα με προσπερνούσες ,και γω σκεφτόμουν ,δεν θα σου τύχει και σένα μια ανάγκη ,θα δεις,πεισματικά θα αγνοηθείς  κι απ`το ίδιο σου το είναι.

κι όσο ξεμάκραινα ,τόσο η σκιά σου ζητούσε να την φωτίσω.Σαν τους χαμένους έρωτες και συ-σου έλειψε το ενοχλητικό βλέμμα που σε αιχμαλώτιζε.Και τώρα βγήκες στην γύρα για ζητιανιά.Για λίγη αφοσίωση.

Ξεδιάντροπα τώρα μου δίνεις  όσα μου χρειάζονται χωρίς να τα ζητήσω.Όμως εγώ σου ξέφυγα .Γιατί το είχα δει σε όνειρο ,πως είχα μείνει για άγγελος  και απουσία μαζί ,κι αποφάσισα να μην είμαι  στην ανάγκη σου.

Ανάγκη μεγάλη να μην είσαι .Έτσι αποφάσισα. Μόνο μικρή σαν χαραμάδα να υπάρχεις θέλω.Για να μπορώ να σ`αγνοώ.Κι έτσι ξαναγυρνώ  πίσω  στους ξεχασμένους έρωτες με το ύφος του πρωταθλητή.Όμως αυτοί οι έρωτες έχουν πρόσωπα ,δάχτυλα ,σιωπές,δασείες,και σαν νικηθούν ζητούν διακριτικά από το νικητή  στον στίβο πάλι να κατέβουν.

Ίσως λέει  ετούτη την φορά να χάσουνε καλύτερα.Έτσι σκέφτεσαι και συ.Κρύβεσαι σαν ολους  πίσω από τις πιθανότητες .Αν και Ανάγκη  σε βαπτίσαν ,Αδύναμη εγώ σε φανερώνω.

Σού είπα καλώς όρισες?

8 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

Ανάγκη (Αγγλ. Ananke) ή Δίας XII ονομάζεται ένας από τους φυσικούς δορυφόρους του πλανήτη Δία. Πήρε το όνομά του από την Ανάγκη, η οποία ήταν μητέρα της νύμφης Αδράστειας και ερωμένη του Δία. Ανακαλύφθηκε απ' τον Σηθ Μπαρνς Νίκολσον το 1951. Οι φυσικοί δορυφόροι του Δία Ανάγκη, Κάρμη, Πασιφάη και Σινώπη ακολουθούν ασυνήθιστες τροχιές.

Prisoned Soul είπε...

Μακάρι να μπορούσα κι εγώ, έτσι μικρή σχεδόν διάφανη να βλέπω εκείνη την Ανάγκη...
Έχω πέρσει από καιρό στην πλάνη της και δε μπορώ να βρω γιατρειά.
Εσύ καλέ μου πως τα κατάφερες;
Μακάρι να μπορούσα κι εγώ...
Και σαν αδύναμη πια να μπορώ να την προσπερνώ, όως προσπερνά κι εκείνη και αφήνει όσους στ' αλήθεια τόσο την αποζητούν...

μ είπε...

"Μόνο μικρή σαν χαραμάδα να υπάρχεις θέλω.Για να μπορώ να σ`αγνοώ".

Μμ εκδικητικά ένστικτα στην επιφάνεια...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Τάκης. Συγχαρητήρια που την έκανες να είναι τόσο ασήμαντη.
Μακάρι όλοι να μπορούσαμε..
Μήπως έχεις μυστική συνταγή; Μήπως να μας την έδινες κιόλας;

Η κολασμένη Αυτή

syn-epikouros είπε...

Κάποιοι σε πλήγωσαν, μου φαίνεται καλέ μου, αλλά όπως ξέρεις κανείς δεν ξεφεύγει από τον κανόνα.

Ανώνυμος είπε...

knock knock knocking (on heaven's door??)

ασωτος γιος είπε...

η αναγκη και η ελπιδα οι χειροτεροι συμβουλοι!(?)

panos είπε...

!!!