Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Οτι κι αν κάνεις σε πιστεύω


κοιτάζω  τα αμάξια που περνούν.Εδώ,σ`αυτό το μαγαζί που με φέραν να κάτσω,μόνο αυτό μπορείς να δεις.Δεν με πειράζει  ωστόσο ,δεν γκρινιάζω.Νιώθω καλά.Δεν ανησυχώ κι ας είναι Πέμπτη.Τις πέμπτες νιώθω μετέωρος, ειδικά μετά την εκπομπή.



Η Μ. που παίζω μαζί της μου λέει πώς μ`αγαπάει .Αναρωτιέμαι  αν θα μου  έλεγε το ίδιο ,αν την χαστούκιζα ας πούμε.Η αν της χτύπα γα το κεφάλι της  με δύναμη πάνω στο μικρόφωνο.Γενικά η καλοσύνη  έχει αποδειχτεί  πώς όταν προσφέρεται απλόχερα διαταράσσει τους άλλους .Νιώθουν ότι δεν την αξίζουν ,η τέλος πάντων  νιώθουν δέσμιοι κάποιας συναισθηματικής προσφοράς,η κάποιας επικείμενης απειλής.
Ίσως  νιώθουμε ότι δεν αξίζουμε αυτά που μας προσφέρουν και φερόμαστε μάλλον άτσαλα.Αλλά τι μου φταίνε οι άλλοι όταν  φταίω μόνο εγώ.Κοιτάζω λοιπόν τα αμάξια που περνούν.Είπαμε νιώθω καλά.Δίπλα μου ακριβώς  κάθονται φίλοι και γνωστοί,αλλά και άγνωστοι που μου συστήνονται χωρίς να επιδιώκουν να περάσουν  στο επόμενο στάδιο   της όποιας γνωριμίας.

Γενικά δεν νομίζω άτι θέλει κάποιος να μιλήσει για την ζωή του,τουλάχιστον απόψε,μπορεί αύριο να  το θελήσει ,μπορεί και εγώ να το θελήσω,γιατί όχι,αλλά απόψε έχω την αίσθηση  ότι όλοι μαζί,κι  καθένας χωριστά,εχουμε μαζευτεί σαν να προσπαθούμε να κατοχυρώσουμε την  μοναξιά μας.


Ο Γ. που κάθεται δίπλα μου όμως δεν νομίζω ότι συμμερίζεται  τέτοιου είδους απόψεις.Είναι τόσο μικρός άλλωστε,που όλα τα δίκια του κόσμου είναι με το μέρος του.Μπορεί και η ζωή.Είναι ζωντανός,γελάει δυνατά,αγάπη μυρίζει το περίβλημα του.Τον ακούω  που μιλάει για μουσική.Το είδωλο του είναι λέει η Λίνα Νικολακοπούλου.Θέλει πολύ να της μοιάσει.Σε τι ακριβώς δεν έχω καταλάβει. Μάλλον θα τον εμπνέει η σιγουριά που αποπνέει.Κάτι τέτοιο πρέπει να παίζει

Μοιράζεται αυτή του την λατρεία   με  έναν  μάλλον συμπαθή  νεαρό,που από τι καταλαβαίνω  υποφέρει κ ι αυτός απ`την ίδια ασθένεια.Τα τραγούδια της Λίνας ,και οι στίχοι τους πάνε κι έρχονται στο τραπέζι,εμένα πάλι  μου έρχεται  στο μυαλό ΑΥΤΟ το τραγούδι  και το αποθεώνω σιωπηλά μέσα μου χωρίς συνοδό.


Γενικά αμά αγαπάω κάτι  δεν αισθάνομαι την υποχρέωση στον εκατό μου να το μοιραστώ.Ενδεχομένως και την ανάγκη.Οι άλλοι γιατί την έχουν όμως  συνεχώς?Όπως ο φίλος μου ο Τ.Είκοσί πέντε χρόνια φίλος ,ακόμα προσπαθεί να  πείσει.Μιλάει χωρίς προσχήματα,χωρίς υπεκφυγές για ότι αγαπάει,ακόμα και σε κάποιον που γνώρισε το προηγούμενο λεπτό.Πρόκειται βέβαια περί ταλέντου.Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που ξέρω  που δεν άλλαξε καθόλου όλα αυτά τα χρόνια.

Έχει παραμείνει φανατικός στης συνήθειες του και γενικά σε ότι αγαπάει,κάτι πού μάλλον με θυμώνει ,υπενθυμίζοντας μου μέσα μου , πως ακόμα και οι πιο ταιριαστοί άνθρωποι κάποτε  ίσως πάψουν να είναι.Αλλά εγώ τον βλέπω να γελάει.Αρα γελάω κι εγώ.Ανοίγουμε μπουκάλι κρασί,ναι είμαστε ακόμα ταιριαστοί,να ματώσω?


Όχι να μην ματώσω.Τέτοιο βράδυ  αν είναι να βαφτεί  κάτι ντε και καλά  κόκκινο ,αυτό να είναι ΕΣΥ .Σου αξίζει άλλωστε.Με τέτοια ατάκα  σου αξίζουν μάλλον τα πάντα.

"Αν δεν μου λες ψέμματα ,δεν σε πιστεύω.'Εγω πάλι απόψε πιστεύω τα πάντα.Αρα γιατί όχι και σένα.



18 σχόλια:

kat. είπε...

αγαπημένε.. ένα πράγμα δεν κατάλαβα! γιατί "ειδικά" τις πέμπτες αισθάνεσαι μετέωρος;

Takis X είπε...

Μάλλον εχει να κάνει με το ξερό μου το κεφάλι.Εχω περάσει φαίνεται καλά την προηγούμενη και η επόμενη μέρα με βρίσκει απροετοιμάστο.Φυικά δεν πρέπει να με πιστέψεις.

Prisoned Soul είπε...

Καλά θα ήταν όλοι να είστε σαν και κείνον τον μικρό Γ. και ας μη μιλάτε για μουσική, να έχετε εκείνη την αγάπη για τη ζωή, εκείνη τη ζωντάνια...
Να μην κοιτάζετςε απλά τα αμαξια που περνούν... να μετράτε πόσα περνούν από το ίδιο χρώμα, να σχολιάζετε τους οδηγούς τους... να... να...
Να μην κάθεσαι μετέωρος

Φιλιά πολλά και καλό σαββατοκύριακο!

Takis x είπε...

Γλυκό μου

Εγω δεν είπα οτι ζω μετέωρος.Είπα οτι αισθάνομαι μετέωρος,κάποιες φορές.Αλλά πίστεψε με περνάω υπέροχα οταν το αποφασίσω..κατά τα αλλα ηταν ενα θαυμάσιο βράδυ..εσυ που ησουν???

ασωτος γιος είπε...

takis_x 25 χρονια φιλος που δεν αλλαξε το θεωρω τραγικο, οι ανθρωποι που δεν αλλαζουν με φοβιζουν λιγο,αλλα οκ τους αγαπαμε μεχρι ενα σημειο χαχα
κοιτα να δεις αυτο με την αγαπη που μας προσφερουν και δεν τη αξιζουμε το ενιωθα, ειναι κληρονομικο απο τους γονεις μαλλον αυτοι μας εμαθαν ετσι, τωρα πια χαιρομαι τοσο πολυ και ξερω οτι το αξιζω που με αγαπανε.

Prisoned Soul είπε...

Εδώ ήμουν, πάντα εδώ είμαι...
Απλά είναι στιγμές που θέλω να μη φαίνομαι...
Φιλιά

syn-epikouros είπε...

Αυτό το ΕΣΥ σκέφτεται και μιλάει παράξενα. Γόρδιος δεσμός τα λόγια του, και δεν έχω το σπαθί μου εύκαιρο....

kat. είπε...

φυσικά θα σε πιστεύω.
το καταλαβαίνεις αυτό, έτσι;

Ανώνυμος είπε...

σήμερα δεν είναι Πέμπτη,αλλά Κυριακή,οπότε,όλα καλά (?)

Μικρές ανάσες είπε...

Ας ξεκινήσουμε με μια μέρα την εβδομάδα και που ξέρεις? Μπορεί και να γίνουν πιο πολλές....

paperflowers είπε...

Τα μεγάλα πνεύματα συναντήθηκαν και φυσικώς και πνευματικώς...!!!

Δεν μπορείς να χωρέσεις, να διαχειριστείς ό,τι σου προσφέρεται, η καλοσύνη σπανίζει και το άγνωστο φοβίζει.. ;-)

Takis X είπε...

Ασωτε

Μπά δεν νομίζω οτι εχει να κάνει με τους γονείς μας,τι να σου κάνουν κι αυτοί?τόσα ηξεραν,τόσα εδωσαν.αλλά μην νομίζεις ,ξέρω να δέχομαι,αλλά περισσότερο ξέρω και να προσφέρω.

Takis X είπε...

Sweet truth

χαίρομαι πού είσαι εδω και τα λέμε

Kat

Προσπαθώ...

Takis X είπε...

Μάχο μου

Το ΕΣΥ είναι λινκ ετσι?Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα..

Κιχλι

Τώρα είναι δευτέρα.Εχω καιρό ως την πέμπτη

Takis X είπε...

Μικρές ανάσες

Εγω το καθιέρωσα.Δική σου σειρά τώρα.

Paperflower

Πολύ εύστοχο σχόλιο.Πάντα στην καρδιά.

{Γράφε}

μ είπε...

"Η Μ. που παίζω μαζί της μου λέει πώς μ`αγαπάει .Αναρωτιέμαι αν θα μου έλεγε το ίδιο ,αν την χαστούκιζα ας πούμε": απλές καθημερινές απορίες χαχα :)

Ωραίο κείμενο Τάκη. Θα συμφωνήσω με τη μουσική επιλογή. Όπως επίσης και με το σχόλιο περί φίλων που δεν αλλάζουν. Ο κορμός μπορεί να μείνει ίδιος, αλλά οι συνήθειες; Μμ περίεργο. Νομίζω, είναι ενδιαφέρον να ταιριάξουν δύο "κορμοί" και να εξελιχθούν παράλληλα επηρεάζοντας ο ένας τον άλλο. Όχι στασιμότητα όμως...

Ταπεινά :)

Μάρκος είπε...

"Για να 'ναι πάντα ίδια αλλάζουν όλα" λέει η Λίνα.

Μήπως ο φίλος σου δεν άλλάξε για να μη μείνει ίδιος;

Takis X είπε...

Μάνο

Σ`αρέσει η μόνικα ε?Μμμμ...

Οσο για την Μ.Κάπου εχω τα δίκια μου..

Μάρκος μας

Ο θείος Τάκης λέει πώς ο φίλος δεν αλλαξε επειδή είναι πολύ μεγάλος τεμπέλης και βολεψάκιας..Αυτολογοκρίνομαι και γω που και που..